Amenzi de 89.000 de lei pentru patronul Keopsului în doi ani

1 min pentru citire

89.000 de lei. Atât este valoarea amenzilor primite de patronul Keopsului, Siminel Iordache, în ultimii doi ani. Deși a fost amendat și avertizat de mai multe ori, acesta nu a făcut nici până acum demersurile necesare pentru a-și obține autorizația de securitate la incendiu.

”A primit în ultimii doi ani nouă amenzi în valoare de 89.000 de lei, ceea ce este mult. Ultima, de 50.000 de lei, cea mai mare, a contestat-o în instanță. Pe lângă asta, a mai primit și 11 avertismente. Locația deține aviz, dar nu s-a mai solicitat autorizație și nici nu a prezentat documente în acest sens”, a declarat, pentru Vocea Străzii, Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Poate fi închis clubul până își rezolvă problemele legate de securitate în caz de incendiu? Nu. Cel puțin până la jumătatea lui 2017, fiindcă așa este legea.

”La începutul acestui an a apărut o hotărâre de guvern care dădea un termen de grație până la finalul lui 2016 pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, pentru firmele sau instituțiile care nu pun în pericol viața celor care intră acolo, termen care s-a prelungit până la mijlocul lui 2017”, mai spune Anemona Doda.

În urmă cu două zile a ars o anexă a clubului Keops din Petroșani, în care se aflau mai multe spații comerciale. Corabia Piraţilor era un loc de joacă special amenajat pentru copii. Acolo se puteau organiza petreceri pentru zilele de naştere sau de nume, dar nu a fost conceput doar pentru zile festive. Oricine îşi putea lăsa copilul acolo, de Luni până Duminică, într-un program definit, contra cost, sub supravegherea personalului calificat.

Anamaria Sanda

Fă ce se cuvine. Câţiva oameni îţi vor fi recunoscători, restul vor fi uluiţi.

X

Pin It on Pinterest

X
Share This