Delia vine la Petrila – merită atâţia bani?

4 min pentru citire

La Petrila, de zilele oraşului, o să cânte (şi) Delia Matache. Primăria a alocat 80.000 de lei pentru organizare. În perioada 16-18 septembrie, alături de Nicoleta Nucă, Delia şi Matteo vor urca pe scenă şi alţi artişti locali. Trupe şi DJ, nume sonore ale ţinutului momârlănesc. 54.000 lei au fost alocaţi pentru concertul divei, care va face atmosferă timp de 45 de minute. Sau va încerca. 

Merită Delia 1.200 de lei pe minut? La Petrila?

Ioanita Ruxandra Avram a fost ieri s-o vadă pe Delia, la Târgovişte. Apoi a scris o mică recenzie pe profilul său de Facebook cu privire la spectacol. Târgoviştenii au investit 478.000 de lei în zilele oraşului. 

10482290_316430241846420_6997789013586255871_nAcum câteva zile am găsit pe Facebook un event: Zilele Târgoviștei – Concert Delia. În secunda doi, le-am propus părinților mei să mergem. În primul rând, cântau Zdob și Zdub în deschidere și-mi place maxim de ei, au piese zbânțuibile, care te trezesc la viață. În plus, știam că-s și pe gustul părinților – i-am nimerit. Doi la mână – mi-era poftă de niște mici de târg și de niște gogoși calde, cu topping de ciocolată.

Și duși am fost. Ieri-seară a avut loc evenimentul. S-a circulat bară la bară în Târgoviște. Cum deschideai un pic geamul mașinii, auzeai chicoteli pe trotuar: ”Hi, hi, abia aștept, vine Delia, yay!”. Ziceai că a înviat Elvis și are concert în Parcul Chindia. Pe bune? La târg, ca la târg – mărunțișuri sclipitoare, tarabe cu kurtos kalacz, vată de zahăr, porumb fiert, cozi ceaușiste la standurile cu mici și bere. După ce ne-am făcut plinul cu gogoși, ne-am găsit un locșor de unde puteam urmări concertul, astfel încât să nu fim prea înghesuiți, dar să și putem vedea ceva.

Zdubii mi-au plăcut, nu m-au dezamăgit. Chiar dacă sonorizarea nu a fost una extraordinară, au avut energie, au cântat fain, au făcut atmosferă, au comunicat eficient cu publicul, ce mai, le-au avut pe toate. Dănțuia lumea pe muzica lor ca niște copii care au mâncat prea mult zahăr. Trei de Da de la familia Avram.

După ce-au terminat băieții, eu și tata am vrut să plecăm, dar mama ne-a zis: ”Știți, dacă tot n-am văzut X-Factorul astă-seară, parcă aș vrea s-o văd pe Delia live”. Și-am rămas și la Delia. Începutul a fost promițător, până când ne-a trântit bomboana de pe colivă: 1234 + twerk, twerk, twerk. Mama, care până atunci a zâmbit apreciativ, nu s-a putut abține: ”Ușor, iubita mea, că se rupe scena!” După, la ”Da, mamă”, s-a trezit și tata: ”Bată-te-ar Dumnezeu să te bată, dacă nu ții la băutură, lasă-te!”

M-a amuzat reacția publicului pe parcursul concertului. La Zdob și Zdub – aplauze, urale, dans, chiote, veselie cât cuprinde. La Delia a fost scânteia aia de la început, după care s-a așternut liniștea. Apoi oamenii au început să plece. Au rămas în față de tot niște puști și puștoaice care nu aveau mai mult de cinșpe ani și, judecând după figurile lor, erau în extaz, doar erau față-n față cu ”idola” lor. Ne-am cărat și noi, deja ne simțeam în plus.

Discuții în drum spre casă:

Tata: Zdob și Zdub mi-au plăcut, păcat de stație. Cât despre Delia… Parcă eram la un casting pentru o reclamă la țuica de Târgoviște. Mă așteptam ca Delia să spună la un moment dat: ”Nu îți poți uita fosta iubire și vrei să nu te mai simți al nimănui? Sau, dimpotrivă, vrei să ai suficient tupeu și energie ca să rupi patul? Sunt Delia și îți recomand țuica Chindia – ca să te regăsești în piesa <<Da, mamă, sunt beată>> cât ai zice <<1234>>!”

Mama: Mă așteptam ca Delia să aibă totuși o ținută mai extravagantă – ceva verde, ceva pene, ceva. Măcar a fost îmbrăcată decent. N-am înțeles nimic din 1234; te plângi că unde dragoste nu e, nimic nu e, te simți a nimănui – atunci cine e iubitul cu care rupi patul câteva secunde mai târziu? Apropo, când ajungem acasă să nu uiți să-mi pui ”Bună dimineața” de la Zdob și Zdub ca ton de apel.

Eu nu mai spun nimic, am fost suficient de subiectivă într-o postare anterioară. Pace!

 

foto: abcmuzical.ro

Sergiu Balaban Duck

Sunt o persoană diferită pentru fiecare om care mă cunoaște. Pe voceastrazii.com din prima zi.

sortează după:   cel mai nou | cel mai vechi | cel mai votat
gigi
Vizitator

Daca era melodia cu sunt beata, a intrat fata in rol.

Mihai
Vizitator

Am cumparat bilet la un concert organizat la Deva, luna trecuta si dupa ce am asteptat 2 ore sosirea ,,divei” ,am plecat acasa fara ca ,, vedeta” sa isi faca aparitia.Nici nu mai vreau sa aud de ea si clar nu merita banii astia dar vorba aia ,,nu e prost cine cere……” mai ales cand nu dai din banii tai.

wpDiscuz
X

Pin It on Pinterest

X
Share This