Jurca pleacă din minerit

1 min pentru citire

După 26 de ani în subteran, renunță la minerit. A luat contact cu mineritul în anul 1987, ca student practicant, iar prima mină în care a intrat a fost Mina Petrila. În anul 1989 a ajuns ca și practicant la Brigada Florea Vasile de la Mina Livezeni, iar din 1990 a fost angajat aici, ca muncitor necalificat, până la data de 1 august.

Sindicalistul Adrian Jurca spune că de la 1 august nu va mai fi angajat la E.M. Livezeni. Acesta a decis să plece din minerit, deoarece a împlinit vârsta de pensionare. În această perioadă se fac restructurări în cadrul CEH, iar el spune că vrea ca în locul său să rămână o persoană care nu are vârsta de pensionare.

„Am cerut să fiu trecut pe listă, nu mi se pare corect să plece altcineva care nu nu are condițiile de pensie în detrimentul meu. Se pot spune multe despre mine, dar să stau să văd cum pleacă oamenii care nu au unde să meargă, nu pot, nu mi se pare moral”, a declarat, pentru Vocea Străzii, Adrian Jurca.

Pe de altă parte, inginerul Adrian Jurca spune că nu va renunța la lupta sindicală și va continua să fie liderul Sindicatului „Noroc Bun”.

„Mai rămân în sindicat până avem o soluție definitivă la apelul împotriva cererii de insolvență. Dacă vom câștiga apelul voi ști că am făcut ceva, dacă nu, măcar am luptat până la capăt. Sper să câștigăm, suntem pregătiți, am economisit bani pentru proces. Suntem, probabil, singurii care nu dăm bere de Ziua Minerului, dar vrem să obligăm statul român să închidă minele, dacă altă soluție nu  au, cu ajutor de stat și protecție socială, până în anul 2024. Dacă nu vom câștiga apelul, sunt convins că va fi declarat falimentul CEH și sindicatele oricum nu își vor mai avea rostul”, mai spune Adrian Jurca.

În această toamnă vor fi disponibilizați în jur de 840 de angajați ai CEH. Conducerea Complexului, dar și reprezentanții Ministerului Energiei au aprobat un plan de restructurare ce presupune această concediere colectivă.

Iulia Băluşă

Spune tot ce simți și fă întotdeauna ceea ce gândești!

sortează după:   cel mai nou | cel mai vechi | cel mai votat
miner batran
Vizitator

DL JURCA daca tot aveti vana, cum se spune in minerit,atacati in instanta hotarirea aga ,decizia dir general care face referire la restructurare ,care nu respecta codul munci si nici legea ,in care se spune clar ca in caz de restructurare ,primi care pleaca sunt cei cu conditiile de pensie indeplinite ,api cei care se incadreaz la cerere , ast un articol pe tema asta

vosi
Vizitator

Pai 26 de ani in subteran din care jumatate la sindicat, si de fapt pleaca dar nu prea, ia ordonanta, pensie si ramane si la sindicat. Iar matale domnisoara mai lasa-l dracului pe „”ca si”, ce dracu unde agi facut scoala?

gICA
Vizitator

Sa ia exemplu si cei de la LONEA. DE LA INTREAGA CONDUCERE PANA LA PADURARU.

wpDiscuz
X

Pin It on Pinterest

X
Share This