Nu vă mai cred!

2 min pentru citire

Un exemplu. Văd un hoţ cu mâna la tine-n traistă. Zâmbind, se uită la mine, vede că am observat şmecheria şi-şi continuă, ca şi când nu s-ar întâmplat nimic, ciordeala. Şi eu încep să urlu: „vezi băi, că ăsta te fură”. Şi tu te întorci la mine şi mă iei la rost că fac gălăgie. Că şi hoţul are dreptul la o mămăligă ş-un ostropecior. Că e şi el om.

Acelaşi tu, care în fiecare an te plângi că eşti furat şi prădat. Şi hoţul iar zâmbeşte, cu mâna la oo şi cu tricolorul pe umeri, în paginile locale. Cam aşa a fost şi cu ADP-ul de la Keops. Pe banii voştri. Strada către spital nu trece şi prin curtea lui Siminel. Muncă patriotică. Da, e normal şi corect ca primăria să ajute, dar s-o facă pentru toţi. Cam aşa-i şi cu alea cinzeşipatrudemii date Deliei pentru twerk, twerk, twerk, sub condiţiile în care în Lonea, canalizarea e de cacao şi le intră apă-n case oamenilor, dar nu-s (atenţie) bani pentru rânduire. Nici pentru blocurile din Petrila, pe lângă care ţi-e şi frică să treci noaptea, să nu-ţi pice ţigle-n cap. Şi ZMK-ul profită de pe pruncii care sunt nevoiţi să facă naveta, la şcoli, pe zeci de mii de lei, anual. Şi locuri de muncă ioc. Nici pentru ei nu-s bani. Cu jumătate de miliard, cu atâţia consilieri locali în dotare, se gaseau şi alte idei. Nu? Vă zic eu ce să faceţi, pentru cetăţeni, cu jumătate de miliard de lei. Şi nu vă cer bani pentru consiliere. Cine vrea să înţeleagă, bine. Cine nu, nu. Nu argumentez special, separat, ca să vă conving.

Asta meritaţi, cu ăştia votaţi. Ăştia v-au distrus viitorul. Să vă plângeţi degeaba, cui vreţi. Eu nu vă mai cred.

Nu. Nu-s nici de dreapta, nici de stânga, nici deasupra. Nici PNL nici PSD, nici ALDE nici alţii. N-acuzaţi, că nu le ţin partea. Eu zic ce văd şi ce cunosc. Şi sunt şi eu om, aşa că se poate să greşesc şi să mă iau de oameni fără vină. Săraci, săracii. Pentru că vedeţi, nici cu soţia nu-s de acord la treaba cu primăria şi Keops. Că Siminel e, câteodată, băiat gigel cu mână largă. La nevoie. A făcut multe. Da, dar eu le văd şi p-alea rele şi (ete că) nu mă cenzurează nimeni.

Edit: Dacă mă-njuraţi, s-o faceţi cu CNP-ul la vedere. Că eu m-am semnat, acilea, cu nume şi prenume. Nu stau după colţ.

Sergiu Balaban Duck

Sunt o persoană diferită pentru fiecare om care mă cunoaște. Pe voceastrazii.com din prima zi.

X

Pin It on Pinterest

X
Share This