Pentru VISA SA, Ridzi a vrut să stabilească un record mondial de operativitate. I-a lipsit un singur vot și-i reușea!

2 min pentru citire

În data de 14 noiembrie 2016, administratorul SC VISA SA, dl. Sorin Apostu, redactează o adresă prin care solicita Primăriei municipiului Petroșani “extinderea suprafeței de teren concesionate pe strada Independenței, nr. 37”. VISA SA avea, déjà, concesionați 773 metri pătrați (și nu “metrii pătrați” cum scrie, în mod repetat, fostul prefect!) și mai voia încă 156 mp “în scopul realizării unui trotuar de protecție în jurul clădirii”.

Cei 773 mp au fost concesionați societății, la sfârșitul anului 2012, pentru o perioadă de 25 de ani. În momentul când adresa ajunge la Primărie începe un adevărat iureș. S-a declanșat, instantaneu o adevărată întrecere capitalistă pentru servirea operativă a Cetățeanului.

Cea mai s-a dovedit d-na Aurora Puiu-Drăghicescu, șefa SUAT, care chiar în ziua înregistrării cererii întocmește un raport favorabil concesionării. A doua zi, d-na Jujica Boboc, șefa Biroului Cadastru, avizează, și ea, favorabil solicitarea celor de la VISA SA. D-na Delia Velici, șefa Biroului Juridic, Legislație și Resurse Umane, este mai circumspectă și scrie, în data de 15 XI 2016, că, prin excepție, “terenurile destinate construirii se pot concesiona pentru extinderea construcțiilor pe terenuri alăturate”.

Cu ce voia să se extindă VISA SA? Vă reamintim: cu un trotuar! Primarul Ridzi nu mai așteaptă rapoartele doamnelor de la SUAT și de la BJLRU și chiar în ziua în care primește adresa de la VISA SA își suflecă mânecile și întocmește “expunerea de motive” și “proiectul de hotărâre”.

Ce zice proiectul pe care voia să-l promoveze dl. primar? Că “aprobă concesionarea în vederea extinderii construcției cu destinația de spațiu de producție”.

E trotuarul un spațiu de producție? După știința noastră (încă) nu e. Bine, dar atunci,înseamnă, pe cale de consecință, că  pentru un trotuar nu poți concesiona terenul.

Sigur că aceste chestiuni au fost considerate  niște fleacuri pe care nu merită să le bagi în seamă dacă ai, oricând, la îndemână 13 voturi. Dacă dispui de două treimi din numărul total al consilierilor orice proiect de hotărâre va trece ca-n brânză.

Așa că doar pentru acest proiect de hotărâre a fost convocată o “Ședință de îndată”. La ora 15, în sală erau doar 12 consilieri. (Au lipsit cei 3 consilieri de la ALDE, 3 de la PSD și unul de la PNL, care era plecat în străinătate).

S-au dat, în draci, telefoane ca să mai apară (din pământ, din iarbă verde!) încă un consilier care să le voteze proiectul. “Doar pentru 30 de secunde!”, implora, la telefon, președintele de ședință. Nimeni nu a răspuns la apel.

A doua zi, s-a convocat o altă “ședință de îndată”. S-au mai pus pe  tapet încă patru proiecte de hotărâre dar piesa de rezistență era tot proiectul cu VISA SA. Fatalitate! În sală au fost tot 12 consilieri. Au lipsit, spre cinstea lor, cei 3 consilieri de la ALDE și 2 de la PSD. Au lipsit motivat doi PNL-sti. Așteptăm cu interes a treia “ședință de îndată” să vedem cine, în cele din urmă, va ceda nervos… 

Anamaria Sanda

Fă ce se cuvine. Câţiva oameni îţi vor fi recunoscători, restul vor fi uluiţi.

X

Pin It on Pinterest

X
Share This