1 min pentru citire

logo-VoceaStrazii

„Sunt numai oameni faini la Vocea Străzii, să știi. O avem pe Iulia, ”diva” noastră care se ceartă toată ziua cu Bogdan de la montaj (punem accentul și pe reportaje filmate, iar Bogdan e maestrul în editare). E aceeaşi Iulia care se trezeşte marţea la şase dimineaţa şi face distribuţia în toată Valea Jiului, scrie, citeşte şi mă împacă atunci când sunt supărată şi simt că se prăbuşeşte totul în jurul meu. Îl avem pe Sergiu, copilul nostru talentat, care la 13 ani scria pentru un ziar din București, mai e soția lui, Diana, experta noastră în frumusețe și cosmetică. Ei sunt acum în Todi, Italia și ne scriu de acolo. Rodica, acum în Austria, e cea care mă știe din prima mea zi de lucru la Radio RCN Petroșani și ființa cu care am râs de-a lungul anilor cu gura până la urechi, până mi-au secat lacrimile. Ni s-a alăturat scriitorul Mihai Barbu, care ne face praf cu reportajele lui. E Romi, tehnoredactorul cu care lucrez de vreo cinci ani și ne înțelegem din priviri. Dragoș și Bogdan (alt Bogdan) sunt băieții noștri care cutreieră munții în lung și în lat și ne încântă cu fotografii superbe și texte ce-ți răscolesc amintirile. După care sunt eu, mai e Sorin, soțul meu, care scrie din când în când și când o face ”devine viral”, cum glumim noi. Și, bineînțeles, e și Adrian Zvîncă în echipa noastră, cel cu care am început emisiunile.
Colaborăm bine. Ne mai ciondănim, ne mai zicem una, alta, ne mai supărăm, supărare care se lasă cu dezactivarea contului de Facebook la Iulia, dar, în general, ținem unii cu alții. Suntem echipă faină și unită și n-aș da momentele astea pe nimic altceva.
 – Anamaria Sanda, despre Vocea Străzii, într-un interviu publicat de Adevărul.ro.

 

Director
2 min pentru citire

Fă ce se cuvine. Câţiva oameni îţi vor fi recunoscători, restul vor fi uluiţi.

Jurnalist fondator la Vocea Străzii şi Director de Marketing la Transilvania Adventure
În trecut: Mesagerul Hunedorean, Ziarul de Investigaţii, Cronica Văii Jiului, Ziarul Văii Jiului, Gazeta Văii Jiului şi Amos News.
– Şcoala de televiziune „Tudor Vornicu”, seria VIII grupa 5, promoţia 2012 (editorial artistic)

Mi-am dorit să fiu jurnalistă de mică, pasiune ”alimentată” și de ”Telefonul de la miezul nopții”, un serial despre un crainic radio care reușea să rezolve problemele oamenilor care intrau în direct în emisiunea lui. Însă mai mult mi-aș fi dorit să fiu scriitoare, să-mi citească lumea poveștile, fascinată de ceea ce am eu de împărtășit.
Primul loc de muncă în presă a fost la Radio RCN Petroșani. Nu am făcut mare lucru pe acolo, dar eram pasionată. Le spuneam tuturor că eu într-o zi o să scriu. Ei îmi zâmbeau și-și vedeau mai departe de știrile lor. Eu le făceam cafele, spălam pe jos și cântam moldovenește în emisiunea de dimineață. În weekenduri ”păzeam” emisia, noaptea, și omoram zeci, sute, mii de țânțari. Și citeam. Sute, mii de cărți. Mă pregăteam de scris și consideram că e strigător la cer să scrii mai mult decât ai citit într-o viață.
Vocea Străzii a luat ființă într-o zi de august. Am fost doi nebuni care se cunoșteau de pe Facebook. ”Hai să facem o emisiune împreună. Mie îmi place cum scrii. Să se numească Vocea Străzii!”, mi-a spus, dintr-o răsuflare, amicul meu Adrian Zvîncă atunci când m-a contactat. Am gândit-o, eu eram într-o pauză de vreo trei luni (eu așa fac: când mă scârbește sistemul iau o pauză de o lună, două, trei și fac altceva; umblu pe munți, am grijă de câini și mâțe, citesc, pictez și nu citesc niciun ziar, după care iar mă apucă dorul de scris și o iau de la capăt). Ne-am apucat de emisiune, ne-au închis-o unii din politică, că na, în lumea asta vorbesc banii și unii au avut mai mulți decât noi, special ca să ne scoată de pe sticlă. În paralel ne-am hotărât să avem Vocea online și tipărit, o dată pe săptămână. Adică ce e aia? Să vorbesc la televizor două ore pe săptămână și să nu scriu nimic din ce se întâmplă? Nu era corect față de mine.
După aceea ne-am format echipa. Și iată-ne aici.

email-icon
 anamaria.nedelcoff@gmail.com
Telephone-icon
 +40726191341
Redactor
0 min pentru citire

Sunt o persoană diferită pentru fiecare om care mă cunoaște.

A mai scris în cotidianul bucureştean Ziua – prin intermediul asociaţiei şi ziarului Pupăza din Tei – , în StareaPresei şi Gazeta de Dimineaţă.

Mi-am putut exprima liber ideile şi punctele de vedere ce ţineau de resursele mele intime, specifice copilăriei. Într-un„laborator” de creaţie şi lucru, m-am pregătit de viaţă. Am putut obţine în funcţie de abilităţi şi dorinţe,  un statut de bază în domenii precum marketing, ecologie, cazuri sociale, sport, cultură, artă şi divertisment. În cadrul redacţiei, mi-am dezvoltat abilităţile de comunicare absolut necesare în relaţiile interumane, dar şi abilităţi şi cunoştinţe pentru formarea mea profesională întârziată: media (presa, audio-vizual etc.), marketing – publicitate, informatică (operare PC, tehnoredactare, programare etc) şi relaţii publice.

 

A mai scris în cotidianul bucureştean Ziua – prin intermediul asociaţiei şi ziarului Pupăza din Tei – , în StareaPresei şi Gazeta de Dimineaţă.

 

facebook faviconPagină de Facebook

email-icondon.q1991@gmail.com

Video Editor
0 min pentru citire

Să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde.

Redactor şi video editor la VoceaStrăzii

TV Broadcast Engineer la KapitalTV România.
Certificat în Webdesign şi Întreţinerea calculatoarelor, în cadrul Microsoft Unlimited Potential, locul 6 la Concursul de Informatică Aplicată – etapa naţională 2011 şi locul 5 în 2012 (cu lucrări de webdesign). Premiat şi în cadrul concursurilor „Fotoreporter Junior”, „Toto a început munca serioasă în domeniile web, foto, video la 15 ani şi lucrează în televiziune din iunie 2013.

În urma unui proiect gen „camera ascunsă” al unor colegi din liceu, am fost sunat de directorul de atunci şi mi s-a propus sa mă alătur echipei. Am ajuns la televiziune, unde în prima zi am fost trimis singur, cu reporterul pe teren, la teatru, pentru o ştire serioasă care a intrat pe post în cadrul primului buletin de știri al zilei. Am fost emoţionat, dar apreciat pentru cadrele pe care le luasem. Am început ca operator imagine (cameraman), apoi am intrat şi pe montaj, pentru că îl mancam pe pâine şi pe ăla, iar în 2015, septembrie (aprox.), am fost avansat în funcţia de operator emisie.

facebook faviconPagină de Facebook

email-icontotoran.bogdan@gmail.com

Redactor
0 min pentru citire

Un om fără o pasiune, este ca o pasăre făra aripi.

A studiat la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Ofițer Coordonator Divizia de Salvare la SARS România, Salvator Montan la Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara şi Administrator la Transilvania Adventure

Locul 5 la Campionatul European de Salvare Urbană Grimpday din Belgia, Namur, din 40 de echipe participante; 93 de medalii obținute în campionate naționale și internaționale în alpinism și escaladă; Locul 7 la Campionatul Mondial de Schi Alpinism din Austria, e primul român care a absolvit Școala de Escaladă pe Gheață din Chamonix, Franța

A mai făcut și un Matterhorn, în 2014, 7 vârfuri de peste 4.000 de metri. Președintele Comisiei de Schi Alpinism a României, este arbitru internațional în schi alpinism şi ofițerul coordonator al Diviziei de Salvare SARS România. În tinerețe a fost și patru ani în lotul României la atletism. Licențiat în schi.

 

email-iconsandasorin@yahoo.com

facebook faviconPagină de Facebook

 

Redactor
0 min pentru citire

Spun unii că lumea e a celor care se trezesc devreme. Greşit! Lumea e a celor care se trezesc fericiţi.

Jurnalist şi Director de Marketing la Vocea Străzii 
În trecut: sporttim.ro (2011-2013), Gazeta de Dimineaţă şi KapitalTv 

– practică de specialitate la TVR şi Sigma Tv

Iulia a absolvit Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării – specializarea Jurnalism, şi are un master în cadrul Universităţii de Vest – Managementul Resurselor Umane – Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor.
facebook favicon
email-icon
balusa.iulia@yahoo.com
Telephone-icon +40734610140
Redactor
2 min pentru citire

„Candidatul lui, Mihai Barbu, care e şi un artist fotograf şi caricaturist are un succes, neaşteptat, cu lucrarea lui despre balcanism, foarte lăudată, când Vartic se temea să nu i-o facă ferfeliţă” – Mircea Zaciu, Jurnal 3, Bucureşti, Ed. Albatros, 1996.

S-a născut la 11 mai 1950 la Petroşani. A absolvit Şcoala generală nr. 1 Petrila, Liceul Teoretic din Petrila, Institutul de Mine Petroşani (secţia de topografie minieră) şi la Cluj, Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Filologie – secţia română-franceză.

A lucrat pe şantiere de prospecţiuni şi exploatări geologice în judeţele Bistriţa-Năsăud (Rodna Veche, Maieru, Parva, Blazna, Şanţ, Valea Vinului) şi Cluj (Suncuiuş), în mină la Bărbăteni, într-un birou de sistematizare a teritoriului din cadrul Primăriei Petroşani, în învăţământul gimnazial şi liceal şi, în cele din urmă, la Matinal- Cotidianul Văii Jiului unde a fost, pe rând, publicist comentator, secretar general de redacţie, redactor- şef adjunct şi redactor- şef.
 
Din septembrie 2001 este profesor de limba şi literatura română la Liceul de Informatică din Petroşani iar din 2004 este doctorand al Universităţii Babeş- Bolyai din Cluj- Napoca. 
Membru în Internaţional Society of of Humor Studies cu sediul în Phoenix – Arizona (SUA). A prezentat comunicări ştiinţifice despre umorul românesc la conferinţele internaţionale ale I.S.H.S. la Luxemburg (1993), Ithaca, New York, U.S.A. (1994) şi Birmingham, Anglia (1995).
Cărţi publicate
  • 1. Istoria secretă a literaturii române (primele 111 cazuri), Editura Cameleonul, Petroşani, 1996
  • 2. După 20 de ani sau Lupeni `77 – Lupeni `97, (coordonator cu Gheorghe Chirvasă), Editura Matinal / Cameleonul, Petroşani, 1997(Cu o prefaţă de Emil Constantinescu)
  • 3. Dicţionarul scriitorilor din Vale (coordonator Mihai Barbu, Ioan Lascu, Marian Boboc şi Ioan Velica),Editura Matinal/ Cameleonul, Petroşani,1999
  • 4. Petroşaniul de altădată (coautor cu Carol Schreter şi Ioan Velica), Petroşani, Editura Matinal/ Cameleonul, 1999;
  • 5. Dicţionarul personajelor petrilene din opera lui Ion D. Sîrbu, Editura Genesis, Petroşani, 2002
  • 6. 12 scrisori exemplare sau Ce mai taci Gary? (îngrijitor ediţie), Editura Genesis, Petroşani, 2002
  • 7. Lupeni `77. Sfânta Varvara versus tanti Varvara, (coautor cu Marian Boboc), Editura Fundaţiei pentru Studii Europene, Cluj Napoca, 2005 (Cu o prefaţă de Traian Băsescu)
  • 8. Mitologia minerului, Ed. Fundaţiei pentru Studii Europene, Cluj- Napoca, 2006
  • 9. Lupeni 77. Strict secret. Filajul continuă…, Editura MJM, Craiova, 2007
  • 10. 6 August 1929. Ziua de sânge de la Lupeni, (coautor cu Marian Boboc), vol. I, II, III, Corvin, Deva, 2006-2008
Colaborator
0 min pentru citire

You haven’t tried anything until you’ve tried everything

Colaborator
0 min pentru citire

Find what you love and let it kill you.

 

 

Colaborator
0 min pentru citire

Viața ne inspiră!

Colaborator
0 min pentru citire

Dragostea de frumuseţe este Gust. Crearea de frumuseţe este Artă.

Diana este Professional Make-upArtist şi specialistă în MUspecialeffects, certificată de Form&Job Italy în 2015. Este din Petrila, născută pe 13 noiembrie. 

Iubeşte la nebunie muntele – ca prin coincidenţă, la fel ca zeiţa mitologică, fiică a lui Jupiter şi Latonia. 

Cel mai mare fan Lady Gaga şi Linkin Park din redacţie, a studiat Economie şi este urmaşa femiliei de profesori de tradiţie „Duck”, din Valea Jiului. Imparţială, sensibilă la nevoile altora, prietenoasă şi tolerantă, exigentă, dar şi autoritară şi posesivă, Diana rotunjeşte perfect subiectele de Lifestyle de pe voceastrazii.com.

facebook faviconPagină de Facebook

email-icondianabduck13@gmail.com

 

Fotograf
0 min pentru citire

La sfârşit nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi – Abraham Lincoln

Dragoş provine dintr-o familie de oameni îndragostiţi de natură şi fotografie.

Bunicul său – unul dintre primii ingineri mineri ai Văii Jiului – şi ulterior tatăl său, Aurel Dula, i-au însuflat pasiunea pentru drumeţiile montane şi fotografie.

Este absolvent al Universităţii Petroşani, în prezent manager la o companie privată. În anii studenţiei a cochetat cu jurnalismul, fiind membru al redacţiei “Blitz”, un ziar al studenţilor din Petrosani, apărut în anii ’90. Este pasionat de fotografie şi drumeţii montane.

email-icondragos_dula@yahoo.com

facebook faviconPagină de Facebook

Graphic Designer
0 min pentru citire

Nimeni nu este vinovat de a fi ceea ce este, ci de a nu fi ceea ce ar vrea să pară – Homer

Romwald este din Petroşani şi s-a născut pe 24 ianuarie. Lucrează ca Desktop Publisher/Graphic Designer la Vocea Străzii şi 99designs.com; 

În trecut: UPC România, Cronica Văii Jiului şi Transilvania Adventure. 

facebook faviconPagină de Facebook

email-icondj_romwald@yahoo.com

Redactor
0 min pentru citire

Câţi oameni realizează în momentul visului, că visează? Foarte puţini sau aproape deloc. Majoritatea trăiesc din plin realitatea acelui vis, precum trăiesc la fel de plin realitatea celuilalt vis, care se numeşte viaţă. – Sorin Cerin

Rodica s-a născut în 1979 şi a studiat Politici Sociale şi Protecţie Socială în cadrul Universităţii din Petroşani şi Jurnalism la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

A cunoscut lumea presei în 2003 , la Alpha Tv Petroşani. În 2005 a plecat în Arad, unde a lucrat la televiziunea RCS RDS, care ulterior şi-a schimbat numele în Info TV. A fost o perioada scurtă, în primul an de facultate, corespondent Tvr Timişoara. În 2008 a revenit în Petroșani, iar în 2009 s-a angajat la Mondo Tv, până în decembrie 2012. Din 2011 până în 2014 a scris în Gazeta de Dimineaţă.

În prezent, Rodica scrie pentru Vocea Străzii şi Jurnalul Românesc (din Austria).

facebook faviconPagină de Facebook

email-iconrodica.m4@gmail.com

Fotograf
1 min pentru citire

Bogdan Dan este fotograf şi iubitor de munte. A trăit în străinătate nouă ani şi a „furat” secretele meseriei de la Institutul Superior de Fotografie și Artă Vizuală, din Italia. A avut două expoziții în străinătate, una în Val di Cembra, cea de-a doua în Venezia, iar multe dintre lucrările lui sunt expuse pe galerii cu vânzare online şi se vând în Statele Unite ale Americii, în Germania.

Despre sistemul românesc, Bogdan spunea într-un interviu acordat Gazetei de Dimineaţă, că „Da, m-a scârbit. M-a scârbit corupția, m-a scârbit Roșia Montană, m-au scârbit Ponta, Băsescu și șleahta de hoți… Totul se vinde în țara asta, pe prețuri de nimic. La un moment dat, îmi aduc aminte, un italian patron la o tîmplărie ce făcea geamuri de lemn și uși de garaj secționale, mi-a spus: ”Noi cumpărăm și lucrăm numai cu lemn românesc, de primă calitate, pentru că voi sunteți proști și-l vindeți pe nimic”. Munții nu vor pleca de aici și, ori de câte ori voi avea ocazia, voi veni să-i revăd, să-i parcurg, să-i admir și să-i fotografiez.”

Pe Bogdan îl mai puteţi găsi şi aici : http://bogdandanphotography.wordpress.com/

facebook faviconPagină de Facebook

X

Pin It on Pinterest

X
Share This