Salvamontista Miruna vrea să fie ștearsă de pe net

1 min pentru citire

Miruna Inel, salvamontista ce a fost bătută într-un club din Straja, în luna februarie a anului 2016, ne cere răspicat să ștergem articolele de presă în care este menționat numele ei. Tânăra spune că jurnaliștii i-au încălcat viața privată, invocând un articol din Noul Cod Civil, uitând că ea a dat declarații, de bunăvoie, televiziunilor și ziarelor, acceptând să fie filmată și înregistrată. Mai mult, informația este una publică, tot ce s-a întâmplat fiind într-un spațiu public, iar despre caz au relatat atât jurnaliștii, cât și reprezentanții organelor de anchetă. 

După cum se poate observa în imaginea reprezentativă ( sursa – click.ro) a acestui material, Miruna le oferă jurnaliștilor informații despre ceea ce s-a întâmplat în Straja. De aici reiese că ea nu a fost constrânsă de jurnaliști și că nimeni nu i-a afectat viața privată.

Avocații contactați de noi susțin că cererea ei nu are greutate juridică, întrucât totul s-a întâmplat într-un loc public, iar ea, tatăl ei și însuși agresorul – Sorin Constantin Palesică au dat declarații despre cele întâmplate.

Mai jos, pentru transparență, redăm integral cererea Mirunei transmisă redacției Vocea Străzii.

„Catre Vocea Strazii, Subsemnata, Inel Miruna, va rog frumos a sterge articolele in care apare numele, pozele si toate informatiile legate de identitatea mea, deoarece eu nu mi-am dat acordul spre a-mi folosi datele mele personale. Dupa cum spune art. 74 lif. f) Codul civil în mod clar că „este atingere a vieţii private difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză”. D-voastra sunteti primii care au dat stirea, tocmai de aceea va rog sa luati masuri si sa se retraga toate articolele de pe toate canalele de stiri, in care apar datele mele personale si viata mea privata” – Miruna Inel.14088760_1204181706269830_1107599468_n

Iulia Băluşă

Spune tot ce simți și fă întotdeauna ceea ce gândești!

sortează după:   cel mai nou | cel mai vechi | cel mai votat
Geo
Vizitator

Dacă ați fi oameni, ați șterge.. Stați într-un căcat de articol …

Emilia
Vizitator

Fiecare trebuie sa-si asume consecintele celor spuse. Nu poti azi sa zici da, maine ba, ca asa ti se ridica tie steagul.
In plus, mai e si analfabeta. Mai bine ar invata sa redacteze o cerere, daca tot e ingrata si-i place sa si-o ia peste ochi.

wpDiscuz
X

Pin It on Pinterest

X
Share This