Anamaria Sanda

2 min pentru citire

Fă ce se cuvine. Câţiva oameni îţi vor fi recunoscători, restul vor fi uluiţi.

Jurnalist fondator la Vocea Străzii şi Director de Marketing la Transilvania Adventure
În trecut: Mesagerul Hunedorean, Ziarul de Investigaţii, Cronica Văii Jiului, Ziarul Văii Jiului, Gazeta Văii Jiului şi Amos News.
– Şcoala de televiziune „Tudor Vornicu”, seria VIII grupa 5, promoţia 2012 (editorial artistic)

Mi-am dorit să fiu jurnalistă de mică, pasiune ”alimentată” și de ”Telefonul de la miezul nopții”, un serial despre un crainic radio care reușea să rezolve problemele oamenilor care intrau în direct în emisiunea lui. Însă mai mult mi-aș fi dorit să fiu scriitoare, să-mi citească lumea poveștile, fascinată de ceea ce am eu de împărtășit.
Primul loc de muncă în presă a fost la Radio RCN Petroșani. Nu am făcut mare lucru pe acolo, dar eram pasionată. Le spuneam tuturor că eu într-o zi o să scriu. Ei îmi zâmbeau și-și vedeau mai departe de știrile lor. Eu le făceam cafele, spălam pe jos și cântam moldovenește în emisiunea de dimineață. În weekenduri ”păzeam” emisia, noaptea, și omoram zeci, sute, mii de țânțari. Și citeam. Sute, mii de cărți. Mă pregăteam de scris și consideram că e strigător la cer să scrii mai mult decât ai citit într-o viață.
Vocea Străzii a luat ființă într-o zi de august. Am fost doi nebuni care se cunoșteau de pe Facebook. ”Hai să facem o emisiune împreună. Mie îmi place cum scrii. Să se numească Vocea Străzii!”, mi-a spus, dintr-o răsuflare, amicul meu Adrian Zvîncă atunci când m-a contactat. Am gândit-o, eu eram într-o pauză de vreo trei luni (eu așa fac: când mă scârbește sistemul iau o pauză de o lună, două, trei și fac altceva; umblu pe munți, am grijă de câini și mâțe, citesc, pictez și nu citesc niciun ziar, după care iar mă apucă dorul de scris și o iau de la capăt). Ne-am apucat de emisiune, ne-au închis-o unii din politică, că na, în lumea asta vorbesc banii și unii au avut mai mulți decât noi, special ca să ne scoată de pe sticlă. În paralel ne-am hotărât să avem Vocea online și tipărit, o dată pe săptămână. Adică ce e aia? Să vorbesc la televizor două ore pe săptămână și să nu scriu nimic din ce se întâmplă? Nu era corect față de mine.
După aceea ne-am format echipa. Și iată-ne aici.

email-icon
 anamaria.nedelcoff@gmail.com
Telephone-icon
 +40726191341

Sergiu Balaban Duck

Sunt o persoană diferită pentru fiecare om care mă cunoaște. Pe voceastrazii.com din prima zi.

X

Pin It on Pinterest

X
Share This