Zilele Petroșaniului s-au decalat. Nu vor mai fi lecturi publice, iar banii alocați vor reveni la destinația lor inițială.

1 min pentru citire

Consiliul Local al Municipiului Petroșani a aprobat, în ședința “de îndată” din data de 9 august, solicitarea primarului Tiberiu Iacob Ridzi  de  amânare cu o săptămână a Zilelor Municipiului Petroșani.

Acestea erau programate, inițial, să se desfășoare între 19 și 21 august. Motivația primarului a fost că în prima parte a lunii august, cetățenii Petroșaniului au “concedii programate în alte zone ale țării sau în străinătate”. Înainte de a supune la vot această decalare a Zilelor Petroșaniului, consilierul Mihai Barbu a citit o scurtă declarație potrivit căreia renunța la amendamentul prin care solicita includerea în programul acestei sărbători municipale și a unor întâlniri ale iubitorilor de literatură cu scriitori importanți din țară și din Valea Jiului.

“Îmi motivez această renunțare benevolă din cauza primirii ostile de care s-a bucurat acest amendament în mass media și în opinia publică locală și, prin urmare, vă sugerez fie să economisiți acești bani destinați lecturilor publice fie să-i realocați unor manifestări cu mare priză la publicul nostru (cum ar fi concertele playback sau focurile de artificii). Menționez că la ideea renunțării voluntare la lecturile publice preconizate a achiesat și colegul meu de partid, Milu Vladislav.”

După lectura acestei declarații a fost o singură luare de cuvânt. Un consilier liberal a zis că n-a fost vorba de “un amendament” ci doar de “o propunere”. Drept pentru care s-a trecut la vot. Zilele Municipiului Petroșani se vor ține, negreșit, între între 25 și 28 august a.c. Fără lecturi publice. Doar cu mici și bere.

sortează după:   cel mai nou | cel mai vechi | cel mai votat
ice4you
Vizitator

Va multumim domnilor ca ne’ati scapat de cultura! La mici inainte, flacaii mei!

wpDiscuz
X

Pin It on Pinterest

X
Share This