Alimentele care te ajută să previi trombozele și emboliile

Fie că vorbim despre tromboză, fie că vorbim despre embolii, ambele sunt probleme grave de sănătate cauzate de obstrucția unui vas de sânge, cu grave complicații care pot duce până la moarte chiar.

Dar în timp ce trombusul se poate forma în vene sau artere în cazul trombozei, în cazul emboliilor, acest trombus migrează și ajunge în vasele de sânge. Un risc latent de care suferă foarte multe persoane care au varice, o problemă comună și foarte des întâlnită.

Bineînțeles că nu se pot evita aceste probleme 100%, dar se poate reduce această probabilitate prin intermediul unui stil de viață sănătos și prin consumarea unor alimente.

Care sunt deci alimentele care te ajută să previi trombozele și emboliile?

Lămâia. Peste tot se laudă beneficiile minunate ale lămâii și nu degeaba. Dar pe lângă faptul că este cea mai bună pentru a elimina toxinele sau pentru a întări sistemul imunitar, lămâia este foarte benefică și pentru a ameliora circulația sanguină sau pentru a stimula producția de globule roșii.

Uleiul de măsline. Este cel care te va ajuta să menții flexibilitatea arterelor și care va reduce placa aterosclerotică, responsabilă cu alterarea circulației sanguine.

Avocado. Consumat cu echilibru și moderație, fructul avocado este foarte sănătos, chiar mai sănătos decât avocado. Se poate consuma de 2-3 ori pe săptămână la micul dejun pentru a beneficia de toate virtuțile sale minunate.

Un cățel de usturoi pe zi. Usturoiul este foarte bogat în alicină, o enzimă medicală, ideală pentru a trata problemele legate de sănătatea cardiovasculară sau de sistemul imunitar. În plus, are un efect auto-coagulant.

Anghinarea. La cină, anghinarea coaptă, consumată cu oțet, ulei de măsline sau lămâie este cea mai delicioasă dar și cea mai sănătoasă opțiune.

Țelina. Este cea mai bogată în antioxidanți, vitamine dar și oligoelemente ideale pentru sănătatea arterială. Țelina consumată în mod regulat este cea mai bună pentru artere mai flexibile.

Un comentariu la „Alimentele care te ajută să previi trombozele și emboliile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *