Cele mai cunoscute tipuri de plăci video și importanța acestora

Placa video este o componenta foarte importanta a calculatoarelor, indiferent de gradul de performanta al acestora. Pe piata, insa, sunt foarte multe tipuri de placi video, atat clasice cat si high end.

Corect ar fi ca utilizatorii de PC-uri sa ceara inainte de a cumpara o asemenea placa parerea specialistilor sau macar sa se documenteze putin in domeniu inainte de a face o investitie atat de importanta.

Nu toata lumea este familiarizata cu componentele calculatorului si recomandarile prietenilor nu sunt intotdeauna cea mai buna varianta.

Asadar, inainte de a cumpara o placa video, aceasta trebuie sa se potriveasca sistemului, sa fie compatibila si, spre exemplu, sa nu necesite mai multe surse decat poate calculatorul sa ofere si in situatia data sa functioneze prost.

Sursa de alimentare este la fel de importanta in alegerea placii video, aceasta trebuie sa poata alimenta intreg sistemul.

Pe piata sunt disponibile tot felul de placi video, atat profesionale cat si special create pentru jocuri. Cei mai multi clienti cauta placi video pentru a edita fotografii sau videoclipuri filmate la diferite evenimente. Placa video poate fi integrata sau dedicata.

Modelul de placa video integrata este cea care nu are placa separata, iar in cadrul utilizarii se foloseste o parte a memoriei calculatorului de catre un procesor grafic integrat.

Placa video integrata este ideala pentru cei care vor sa isi creeze singuri, din piese, un computer mare, ieftin si compact. Placile video integrate sunt in general realizate pe o placa separata si se conecteaza pentru a stoca toate elementele subsistemului video al computerului.

In alegerea placii video, cumparatorii trebuie sa tina cont de sistemul de racire, care poate fi activ sau pasiv. Se pot monta pana la trei coolere pe placa video cu racire activa. Placile video cu racire pasiva nu ofera protectie la supraincalzire si astfel nu pot fi utilizate pe dispozitivele de inalta performanta.

In plus, se va tine cont in alegerea placii video si de alimentarea suplimentara, daca este sau nu necesara, dar si de compania producatoare. Cele mai importante companii sunt AMD si NVIDIA, care produs placi video ravnite de toti pasionatii de fotografie sau chiar de jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *