Cele mai frumoase plaje din Sri Lanka

În ciuda dimenisunii sale reduse, Sri Lanka posedă o mulțime de întinderi de nisip. Cu plajele sale fabuloase, o mulțime de posibilități de cazare și nenumărate activități – de la scufundări la surf – Sri Lanka este o destinație populară în rândul turiștilor în căutare de plăceri balneare. Iată care sunt cele mai frumoase plaje din Sri Lanka.

Tangalla este o regiune care va satisface nevoile și cerințele tuturor. Tangalla marchează frontiera dintre golfurile tropicale situate pe coasta de sud și plajele lungi de pe litoralul de sud-est. Trei sectoare de plaje distincte înconjoară Tangalla. Goyambokka, cu apele sale de culoarea turcoaz, valurile blânde și golfurile superbe, este o plajă liniștită și calmă. Marakolliya Beach este o plajă fabuloasă care pare să se întindă la infinit de-a lungul coastei, mărginită de palmieri, flori tropicale. Noaptea, broaștele țestoase își fac apariția pentru a depune ouăle. Ziua, turiștii caută scoici în nisipul fin. Rekawa Beach, situată la 10 km distanță de Tangalla este o veritabilă bijuterie. Locul ideal pentru a observa țestoasele.

Mirissa este un loc idilic, situat la 4 km distanță de Weligama. Cel mai bun loc pentru a observa balenele.

Uppuveli, Nilaveli Beach le oferă turiștilor o ambianță mai calmă și mai liniștită. Localnicii din Nilaveli susțin că apa este mai limpede și mai curată decât la Uppuveli iar cei din Uppuveli jură că plaja lor este mai frumoasă și mai plăcută. Oricare ar fi preferințele tale trebuie să știi că Pigeon Island, o insulă frumoasă înconjurată de recifi, situată la un kilometru distanță de Nilaveli face unanimitate în ceea ce privește snorkelingul și scufundările.

Bentota este o altă plajă cunoscută din Sri Lanka. Cu toate acestea, există ceva ciudat în întinderile de nisip de la Bentota, unele din ele numărându-se printre cele mai frumoase din Sri Lanka. Sunt aproape deșertice, deci nu sunt recomandate turiștilor în căutare de surf sau alte sporturi nautice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?