Cele mai însorite destinații de vacanță

In funcție de regiunea geografică în care locuim nu vedem atât de des soarele cum ne-am dori. Drept urmare, am întocmit pentru voi o listă a celor mai însorite destinații de vacanță, destinații în care îți vei face cu siguranță plinul cu Vitamina D. Studiile arată că soarele ne influențează în mod pozitiv starea de spirit dar și starea de sănătate. Iată o scuză bună pentru a vizita una din destinațiile de mai jos.

Arizona. Orașul american Yuma din Arizona este fără discuție orașul în care soarele stă pe cer cel mai mult timp. Yuma beneficiază de 10-11 ore însorite pe zi, 365 de zile pe an. Soare în fiecare zi – chiar dacă nouă ni se pare un lucru ieșit din comun- pentru acest stat din vestul Statelor Unite este un lucru cât se poate de comun. Profită de vacanța în Arizona pentru a vizita Marele Canion și Monument Valley, două locuri care te vor duce într-un decor demn de filmele western.

Qatar. Al doilea loc în clasament este ocupat de Qatar, un oraș ce profită de peste 3400 de ore însorite pe an (9 ore de soare pe zi). Vara, temperaturile din Qatar sunt asemnănătoare celor din Arizona în timp ce climatul hivernal este mai confortabil.

Cipru este cea mai însorită destinație europeană. Cine ar fi crezut? Insula Cirpu înregistrează o medie de 9 ore însorite pe zi, până la 13 ore de soare în cele mai bune zile. Cipru oferă pe lângă multe ore de soare, plaje magnifice și o cultură bogată.

Florida. Ne reîntoarcem în SUA pentru următoarea destinație însorită. Florida beneficiază de aproximativ 300 de zile de soare pe an. Ințelegem de ce a fost supranumit Sunshine State. In zilele de vară, soarele este sus pe cer în jur de 10 ore pe zi. Iarna, temperaturile sunt în general blânde.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?