De ce ne place atât de mult vara

Ce bine că e vară. E anotimpul meu preferat. Nu din cauza soarelui și a țânțarilor, ci a lebeniței, a legumelor, a mâncării! Iarna nu prea avem nimic, acele portocale pe care nu le mai suportăm primăvara, iar toamna, mult prea puține. Nucile sunt foarte bune, dar și acestea trec repde.

Lebenița, piersicile și caisele, sunt fructele mele preferate. Ar mai fi și pepenele galben, dar acesta e prea scump, anul acesta. Nu întotdeauna mi-a plăcut lebenița, o vreme nu o suportam. Nu îmi plăcea din simplul motiv că eram ghinionist. Nu prea nimeream lebenițe bune și mai mult rămâneau, pe care le aruncam în final.

Vara mă deranjează foarte tare soarele și alergiile. Nu mă simt prea bine când în jur sunt 40 de grade, iar soarele mă face să mă încrunt, făcând ca transpirația să curgă în jurul ochilor. Alergiile mă țin prima jumătate a verii. Nu sunt puternice, dar deranjante. E cam greu să respir cu ele, iar când stau în soare, parcă sunt mai puternice.

După ce scap de toate aceste lucruri, vine invazia de țânțari. Noaptea vine o mașină și suflă ceva pe blocuri și pomi, dar nu e de prea mare folos. Dacă ar veni zilnic, ar fi o altă poveste. Acum de exemplu, nu a mai trecut pe-aici de o săptămână și îmi e groază să deschid geamul. Pe vremuri era cel mai rău, mă trezeam dimineața și cu zece mușcături de tânțar. Eram numai o rană, aproape că îmi e milă de mine, într-un mod ludic.

Cu bune și cu rele, vara este un anotimp extraordinar. Pe lângă faptul că e vacanță, putem face orice. Vremea e în cea mai mare parte, bună. Plaja e plină, sezonul e în toi, prețurile sunt mari. Ce mai, banii munciți un an întreg dispar într-o săptămână. Zău de nu e tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *