Destinații perfecte pentru un week-end la mare

Nu mai trebuie să aștepți sosirea verii pentru a profita de un week-end la mare. Iată care sunt destinațiile perfecte pentru un week-end la mare. Iată care sunt locurile în care apa mării începe să afișeze temperaturi plăcute.

Cinque Terre, Italia. Înscris în patrimoniul mondial Unesco alături de parcul național Liguria, acest sit natural situat în partea de nord a Italiei reunește cinci sate idilice și colorate, cocoțate pe faleză. Turiștii vin aici în număr mare în căutare de autenticitate tipic italiană. La poalele stâncilor numeroase sunt plajele la dispoziția turiștilor, apa este ideală pentru bălăcit, vântul este aproape inexistent. Pentru familii plaja Monterosso este ideală. Perioada ideală pentru a descoperi Cinque Terrre începe cu luna aprilie.

Algarve, Portugalia. Situat în extrema de sud-vest a Peninsulei Iberice, Algarve este considerată una din cele mai frumoase regiuni din Portugalia. Litoralul se întinde pe o suprafață de aproximativ 150 de kilometri. Turiștii au posibilitatea de a face scufundări în Oceanul Atlantic. La începutul lunii martie temperatura apei la Algarve este de aproximativ 16 grade Celsius.

Agrigente, Sicilia. Orașul arheologic Agrigente este alternativa ideală pentru turiștii care vor să asocieze cultura cu bălăceala, plaja și relaxarea. Aceștia pot vizita templele, să se scufunde în atmosfera specială a orașului fondat în secolul VI. După care se pot relaxa la plajă. Aici, marea prezintă o culoare specială, indigo.

Insulele Ioniene, Corfu. Pentru călătorii mai nehotărâți, care nu se pot decide între Italia și Grecia, avem soluția ideală: insulele Ioniene. Vecine cu Albania, aceste insule sunt ideale pentru început de primăvară, pentru a profita de frumusețea locurilor și să scape totodată de afluxul turiștilor din lunile iulie/august. Corfu este una din bijuteriile insulelor Ioniene care oferă o mare de culoarea smaraldului. O destinație ideală pentru cei care preferă întinderile mari de nisip, printre cele mai frumoase de pe vechiul continent.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?