DIY – o cură revitalizantă

Te-ai săturat să te îmbolnăvești de fiecare dată când vântul suflă mai tare sau când este mult mai rece afară? Cum ar fi să încerci să schimbi toate astea?

Dar în acest caz, trebuie să uiți de medicamente și de remedii miraculoase. Ai nevoie doar să afli care sunt cele mai bune obiceiuri pe care trebuie să le adopți în viața de zi cu zi pentru a fi cel mai sănătos și pentru a întări în același timp sistemul imunitar.

Cel mai adesea, avem se pare, tendința de a ne subestima organismul. Și totuși, are nevoie de foarte puține lucruri pentru a fi în formă maximă și pentru a reuși să facă față așa cum trebuie agresiunilor exterioare. Și cum încă frigul încă persistă pe afară, îți spunem care sunt cele mai bune idei atunci când vine vorba despre revitalizarea organismului.

O alimentație vie. Starea organismului nostru depinde cel mai adesea de ceea ce punem în farfurie. Și chiar dacă toate regulile în materie de dietetică sunt destul de greu de respectat, există câteva lucruri foarte importante de care ar trebui să ții cont.

Pentru o asimilare optimizată a alimentelor, trebuie să mizezi pe cât posibil pe alimentele procesate cât mai puțin precum fructele și legumele bio și de sezon. Iarna, tuberculii precum topinamburul, cartofii albi sau cartofii dulci, sunt o alegere excelenta. Salatele de crudități sunt și ele cele mai potrivite. Salatele cu varză crudă, cu morcovi răzuiți, mere, spanac și rodii sunt cele mai delicioase și cele mai benefice în același timp.

Cel mai bine ar fi să consumi probiotice precum cele care se regăsesc în tempeh sau varietatea de tofu lacto-fermentat. Iar pentru un sistem imunitar în top, trebuie să închei mesele cu un ceai de plante în care ai pus o linguriță de miere.

Fă-ți și plinul de minerale, consumând nuci, migdale, arahide, ciocolată, crustacee sau leguminoase.

Cu alte cuvinte, nu trebuie să faci mare lucru pentru un plus de vitalitate și de energie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?