Miss (2020) sau curajul de a fi tu însăți/însuți

Miss, filmul lui Ruben Alves este un basm modern si o oda vesela adusa tolerantei, un film care ne prezinta parcursul improbabil insa atasant al unui tanar care viseaza inca de la o varsta frageda sa devina Miss Franta.

Miss, un rol scris pentru actorul principal
Unele personalitati carismatice cu un destin mai putin obisnuit in viata adevarata, chiar daca nu sunt comedieni, reprezinta o sursa puternica de inspiratie pentru realizatorii de film. Astfel, Rebecca Zlotowski, dupa intalnirea sa pe Instagram cu Zahia Dehar, i-a scris rolul Sofiei in filmul An Easy Girl (2019). In acelasi stil, Ruben Alves, avea in minte un personaj transgender in momentul in care a facut cunostinta cu Alexandre Wetter. Realizatorul a reusit sa isi duca la bun sfarsit proiectul, inspirat de la tanar barbat androgin, caruia i-a oferit rolul lui Alex din Miss.

Cu toate acestea, Ruben Alves a creat un caracter mult mai diferit decat cel al comedianului, mai solar, mai pozitiv si mai inconjurat de familie, insa la fel de puternic si asumat. Singura fraza care ii este permisa este “se simte mai puternic ca femeie”. Ii sfatuim pe spectatori sa dea dovada de spirit deschis atunci cand urmaresc acest film si sa lase prejudecatile deoparte, fara sa se gandeasca la faptul ca au vazut deja acest tip de film la cinema.

Asta deoarece in Miss, povestea nu este centrata asupra personajului care se transforma in femeie deoarece simte o nevoie vitala pentru a face acest lucru (ca si in The Danish Girl) sau pentru ca vrea sa isi gaseasca un loc de munca (ca si in Tootsie) ci asupra cautarii neincetate a identitatii, gasirea unui loc in aceasta lume inca plina de prejudecati, care judeca oamenii de acest fel. Filmul nu vorbeste despre sexualitate deoarece realizatorul vrea sa ne prezinte parcursul emotional al unei persoane care se cauta si care vrea sa isi indeplineasca toate visele in viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *