Mosul: un geniu formal pentru tragedia modernă

Scenaristul Matthew Michael Carnahan revine cu Mosul, un film apartinand genului Actiune, Drama, Razboi cu un rating de 7,3 pe imdb. O reusita disponibila pe Netflix incepand cu data de 26 noiembrie. Mosul se bucura de un succes enorm de la difuzare. Asta deoarece filmul reprezinta o scufundare intensa, nervoasa, violenta, fara mila, in razboiul urban in care este implicata o trupa de elita de soldati irakieni impotriva Statului islamic. Indraznet si percutant.

Dupa succesul obtinut cu Tyler Rake pe Netflix, fratii Russo “recidiveaza” cu Mosul, un film impresionant de guerilla urbana exploziva, nervoasa si realista. Este vorba despre primul film care vorbeste despre un Irak care arata un grup de luptatori irakieni luptand impotriva statului Islamic. Si acest lucru in araba. Un pariu indraznet si inedit pentru o productie hollywoodiana.

Realizat de catre Matthew Michael Carnahan, Mosul, filmat in intregime in limba araba, se deruleaza la Mossoul, al doilea oras ca marime din Irak. Povestea se bazeaza pe intamplari reale: salvat de catre o elita de luptatori irakieni, un tanar politist se alatura acestora cuscopul de a lupta impotriva Statului Islamic intr-un oras decimat de razboi. O lupta violenta ii asteapta.

Mosul ii va incanta fara indoiala pe fanii filmelor de actiune. Realizatorul Matthew Michael Carnahan nu este un novice deoarece a fost co-scenarist la filmul The Kingdom si Deepwater pentru Peter Burg, Manhattan Lockdown cu Chadwick Boseman sau World War Z cu Brad Pitt.
Mosul ne prinde inca din primele secunde de vizionare si ne scufunda in mijlocul unei veritabile guerille urbane cu o realizare nervoasa. Putem observa influenta lui Peter Berg ca si co-scenarist. Fiecare impact cu glont este visceral, fiecare explozie in parte lasa urme. Pana la finalul care ne emotioneaza pana la lacrimi.

Mosul inseamna o ora si 40 de minute de razboi realist, fara mila. O adevarata reusita pentru un prim film in limba araba si inca o dovada a faptului ca fratii Russo devin o referinta in materie de actiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *