Orașe din Spania pe care nu te-ai gândit să le vizitezi

Când avem în vedere un sejur în Spania, primele orașe care ne vin în minte sunt Barcelona sau Madrid. Însă Spania adăpostește o mulțime de alte orașe frumoase care merită să fie vizitate.

Toledo, în detrimentul Madridului. La o oră distanță cu mașina de Madrid, Toledo completează imersiunea spaniolă. Orașul este supranumit ”orașul celor trei culturi” datorită prezenței comunității de evrei, arabi și creștini timp de mai multe secole și dispune de o ofertă culturală bogată și variată.

Sinagogi, catedrale și moschei, iată ce pot vizita turiștii la Toledo și nu numai. Trecutul său de oraș imperial se vizitează prin intermediul ruinelor și fortărețelor. Centrul vechi este magnific.

Gerona în detrimentul Barcelonei. Dacă Sagrada Familia a lui Gaudi nu mai are nici un secret pentru tine, lasă Barcelona și vizitează împrejurimile acesteia. Gerona se află la câteva sute de kilometri distanță de Barcelona. Catedrala sa, construită între secolele XIV-XVII este cea mai mare biserică din Catalunia. Profitând de un city-break, curioșii pot vizita carietul evreiesc, unul din cele mai importante din Europa în Evul Mediu. Gerona este în egală măsură destinația ideală pentru gastronomi.

Cordoba în detrimentul Seviliei. În centrul Andaluziei, Granada atrage curioșii dorinici să descopere Alhambra în timp ce alții preferă să se plimbe pe străduțele pavate din Sevilia. Noi te sfătuim să alegi Cordoba în detrimentul Seviliei și vei vedea că nu vei regreta alegerea făcută. Cordoba este un oraș recunoscut de patrimoniul mondial Unesco. Turiștii pot vizita Mezquita, o moschee-catedrală, considerată cel mai important monument islamic din Occident.

În centrul istoric, Alcazar este o fortăreață care merită să fie vizitată, la fel ca și cartierul evreiesc. Pe strada Baena turiștii vor avea parte de o descoperire remarcabilă: orașul roman Parque Arqueologico de Torreparedones. Un sit istoric care încă mai ascunde o mulțime de secrete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?