Topul celor mai sigure orașe de pe planetă

In fiecare an, statisticienii, jurnalistii si specialistii din domeniul calatoriei intocmesc un top al celor mai sigure orase de pe planeta.

Chiang Mai
Situat in partea de nord a Thailandei, acest oras este o oaza de pace in care un numar mare de occidentali au ales sa se mute.

Ljubljana
Chiar daca este situat la portile Balcanilor, orasul Ljubljana este unul din cele mai sigure de pe planeta.

Quebec
Quebec este un oras Canadian regasit in top 10 al celor mai sigure orase de pe planeta.

Zurich
La Zurich, nivelul de criminalitate este cu adevarat scazut la fel ca si pe intreg teritoriul Republicii Helvetice.

Abu Dhabi, un oras sigur, insa pentru cine?
Chiar daca Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite apare drept unul din cele mai sigure orase din lume, trebuie sa aducem in discutie climatul care se poate dovedi destul de periculos pe timp de vara, temperaturile ajungand la o medie de 40 de grade in lunilie mai, iunie, iulie, august si septembrie.

Pe de alta parte, pe plan legal, trebuie sa fim atenti si la comportamentele sociale, mai ales in cazul cuplurilor necasatorite sau pentru cuplurile de homosexuali. Monarhiile din Golf penalizeaza orice relatie sexuala in afara casatoriei.

In privinta terorismului, Abu Dhabi este o tinta potentiala pentru unele grupari extremiste inarmate. Chiar daca nivelul de criminalitate este extrem de scazut trebuie sa tinem cont de riscul de terorism care planeaza asupra oraselor din regiune precum si de tensiunile legate de prezenta situarii in apropiere de Irak si de pirateria de pe Marea Rosie.

Trondheim
Situat in extrema de nord a Norvegiei, orasul Trondheim este unul din cele mai sigure orase din Scandinavia. Iarna, singurul risc la care esti expus, in fara de frig si absenta soarelui este fara indoiala depresia si abuzul de alcool si antidepresive. Noaptea polara este destul de greu de depasit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *