Varadero, bijuteria din inima Cubei

În timp ce Cuba atrage anual mii de turiști, stațiunea Varadero nu duce lipsă de atuuri pentru a-și atrage vizitatorii chiar dacă nu este atât de cunoscută în Europa. Stațiunea balneară Varadero este fără îndoială una din cele mai cunoscute destinații din Cuba și Caraibe și începe să fie mai cunoscută și în rândul turiștilor din Europa.

Varadero, nisip fin, soare și ape cristaline. Varadero înseamnă, înainte de toate, 20 de kilometri de plaje de nisip alb și de ape pure, cristaline. Locul ideal pentru cei cărora le place să fie mângâiați de razele soarelui, savurând un cocktail delicios dar și pentru pasionații de scufundări.

Temperaturile din Varadero sunt ideale de-a lungul întregului an, Cuba beneficiind de un climat tropical. Temperaturile medii din Varadero oscilează între 22-28 de grade și scad doar în cazuri exceționale sub 10 grade Celsius.

Un aeroport foarte important. Varadero se afirmă azi drept un punct de plecare esențial pentru excursiile spre Cuba. În Varadero se află aeroportul Juan Gualberto Gomez, acesta fiind inaugurat în anul 1989, actulamente al doilea aeroport din țară, după cel din Havana, capitala Cubei. Aeroportul este deservit de mai multe companii europene, rusești sau canadiene reputate.

O stațiune balneară cu o istorie bogată. La sfîrșitul secolului 19, Varadero era o stațiune balneară celebră în rândul bogătașilor însă revoluția din anul 1959 a schimbat totul. Abia în 1990 președintele Fidel Castro a acceptat să lanseze într-un mod mai serios activitatea turistică în Cuba. La Varadero hotelurile de lux au apărut ca ciupercile după ploaie în ultimii ani pentru a satisface nevoile și cerințele turiștilor din lumea întreagă.

Stiai ca in Varadero a avut reședința Al Capone, președintele Cubei, Fidel Castro dar și un număr mare de magnați americani? Varadero reprezintă destinația ideală pentru toți cei care caută un sejur relaxant la plajă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?