Xiaomi Redmi Note 8 Pro vs. Xiaomi Redmi Note 8T – care este cel mai bun smartphone?

In acest sfarsit de an, Xiaomi si-a declinat gama Redmi 8 in doua modele pentru Europa, Redmi Note 8 Pro si Redmi Note 8. Intre cele doua smartphone-uri exista o diferenta de 50 de euro si cateva diferente caracteristici. Insa care este cel care propune cel mai bun raport calitate/pret?

Design –avantaj Redmi Note 8 Pro. La prima vedere cele doua telefoane arboreaza un design similar cu un breton in forma de picatura de apa. Insa, daca ne uitam de mai aproape observam unele diferente. In partea din fata Redmi Note 8 Pro propune margini fine, inclusiv in partea de jos a ecranului. Regasim chiar si un LED de noficare in partea din fata, la nivelul difuzorului. In partea dorsala telefonul dispune de un cititor de amprente digitale pozitionat in prelungirea aparatului foto, in partea de mijloc, pe verticala. Smartphone-ul este relativ greu.

De cealalta parte, Redmi Note 8T este putin mai robust, cu margini mai late, mai ales in partea superioara a ecranului. Nu are un LED in partea din fata insa regasim un design similar cu cel al lui Note 8 Pro. In partea din spate propune si el un modul cu 4 aparate foto.

Software. Doi concurenti, acelasi sistem de exploatare, aceiasi interfata. Ambele telefoane sunt lansate cu Android versiunea 9.0 Pie si cu interfata MIUI 10. de un lejer avantaj dispune Redemi Note 8 Pro care profita de versiunea 10.4.5 al MIUI spre deosebire de versiunea 10.3.1 a lui Note 8T.

Performante. Cele doua smartphone-uri sunt dotate cu procesoare diferite. Pe de o parte, pe Redmi Note 8T regasim un Snapdragon 665 de la Qualcomm alaturi de 4GB RAM si 64 sau 128 GB RAM de stocare. De cealalta parte, Redmi Note 8 Pro cu procesorul sau Helio G90T de la MediaTek alaturi de 4 sau 6GB RAM si 64 sau 128 GB RAM de stocare.

Module foto similare. In ceea ce priveste configuratia foto, cele doua smartphone-uri sunt dotate cu patru aparate foto. In ambele cazuri, regasim un modul foto de 2mpx pentru macro si un senzor de 2mpx pentru modul portret. Aparatul dedicat unghi ultra larg nu se schimba, avem un aparat de 8mpx in ambele cazuri. Diferente se joaca in cazul modulului principal. Redmi Note 8T beneficiaza de un aparat foto principal de 48mpx iar Redmi Note 8 Pro este dotat cu un aparat foto de 64mpx.

Versiunea Pro are mai multe avantaje in ceea ce rpiveste performantele, design-ul si autonomia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *